Who’s that girl?

Hey! Ik ben Desirée. Of noem me Dees, doet iedereen 😉. Immer enthousiast, een echte catlover en dol op schrijven, organiseren en technisch ‘gedoe’. 

Het zijn van Virtual Assistant & Sparringpartner is iets wat mij elke dag gelukkig maakt. Het zorgen voor en ontzorgen van ondernemers: wat een feestje!

Maar hoe ben ik bij het beroep als VA gekomen? En hoe is mijn weg ernaartoe verlopen? Ik neem je hieronder mee in mijn reis.

Maar eerst: wat doe ik nou precies?

Ik ondersteun ondernemers bij het management van hun business. Ik neem taken en projecten uit handen op het gebied van communicatie, organisatie & technisch werk. Als generalist maak je mij enorm blij met een hoop afwisseling! Vandaar ook mijn brede keuze aan aanbod waarin ik mij in de loop der jaren flink heb ontwikkeld en tal van cursussen en opleidingen in heb gevolgd.

Maar niet alleen neem ik taken uit handen, brainstorm ik er hard op los voor je.. Nee, als jouw Virtual Assistant ga ik veel verder dan dat.

Ik ondersteun je, ontzorg je, adviseer je. Ik zorg er voor dat je business ten alle tijden op rolletjes loopt zonder dat jij je hier druk om hoeft te maken. Jij wilt rust, je kunnen richten op hetgeen je écht voldoening van krijgt. Jij hebt geen zin in al die rompslomp eromheen.

Maar des te meer hoop ik er voor je te zijn en naast je te staan binnen je business. Jouw rots in de branding te zijn, wanneer jij het even niet meer ziet. Dus verwacht van mij dan ook een hoop enthousiasme, motivatie en liefdevolle schoppen onder je kont om samen te knallen binnen jouw business!

Jarenlang ben ik opzoek geweest naar mijn passies, carrière-wise.

Wat een reis was dit, zeg. Ik wist simpelweg niet waar mijn passie(s) lagen. Elk soort baantje probeerde ik, in de hoop dat er maar iets lukte en iets mij lag. Alles leek te falen. En man, wat baalde ik. Wat voelde ik me diep ongelukkig.

Enfin.. Elk baantje voor mijn gevoel haast geprobeerd, maar niets dat mij het lange termijn geluk bracht waar ik op hoopte. En toch elke keer weer overtuigd: ‘dit wordt ‘m!’. Want ja, ook ik moest mijn rekeningen betalen en hallo.. Ik wil toch ook gewoon normaal kunnen meedraaien in de maatschappij?! Mijn steentje bijdragen, zoals ik dat zo graag wilde. En daar volgde een burn-out.

Uiteindelijk was dat wat moest gebeuren en ben ik er ook dankbaar voor. Waarom? Door middel van een loopbaantraject en therapie ben ik erachter gekomen wie ik écht ben. Ik weet waar mijn kwaliteiten liggen, waar mijn talenten liggen en wat ik te bieden heb. En wat is dat dan? Nou, onder andere het mogen zorgen voor mensen, mijn liefde mogen overbrengen. Maar ook mijn creativiteit kunnen uit in bijvoorbeeld het schrijven van teksten, evenementenorganisatie en websitebeheer.

Vroeger was ik als kleine Desirée al veel bezig met creativiteit en technologie.

Sleutelen aan en in computers vond ik geweldig. Websites coderen in HTML (vroegah was er nog geen WordPress), in de computerkast zelf sleutelen: heerlijk. Ook was ik veel bezig met design in de voorloper van Adobe Photoshop, namelijk Jasc Paint Shop Pro. Ik kon úren zitten banners maken, heerlijk vond ik het!

De creatieve, technologische wereld was dus iets wat mij lag. Hierin ben ik een beroep gaan zoeken. Ondernemen: dat wilde ik! Maar wat dan precies?Ik begon de puntjes met elkaar te verbinden. Technisch onderlegd, passie voor schrijven, houd van organiseren.. Tot ik uiteindelijk over het beroep ‘Virtual Assistant’ las. Love at first sight!

Inmiddels ben ik al ruim drie jaar gecertificeerd Virtual Assistant. Yes baby! 🤩

Laagdrempelig en vrijblijvend kennismaken?

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen of heb ik je geprikkeld?Tijd voor een virtuele muntthee, zou ik zeggen!

Ik heb veel mogen leren, veel mogen zien, maar in de afgelopen drie jaar ook tegen heel wat dingen als Virtual Assistant aangelopen.

Het ging mij tegenstaan dat ik ‘alleen’ een assistent was. Maar je bent nou eenmaal toch ook assistent? Ja zeker, maar er zat meer in mij én ik wilde meer. En ook dat merkten mijn klanten. Als assistent ben ik begonnen, tot volwaardig business partner ben ik uitgebloeid inmiddels. Prachtig vind ik het!

Zo zagen steeds meer klanten mij als volwaardig sparringpartner en begon mijn rol binnen hun bedrijf erg belangrijk te worden. Niet langer was ik meer alleen die assistent, maar was ik ook verkapt therapeut, ventilatiegat, marketingstrateeg en businessvriendin. En wow, wat voelt en voelde dit goed! Ik mag écht aan hun zijde staan. 

Ik begon daarnaast ook met het organiseren van live samenkomsten met mijn klanten. We bespraken hierin hun aanbod, die vervolgens ook 180 graden op de schop werd gegooid. We kwamen samen om tot mega gave marketingstrategieën te komen. En ja, dit resulteerde in hele mooie resultaten bij mijn klanten. Klant binnenhalen van €7.500,- voor een nieuw traject die nog niet eens live was? Eén van mijn klanten lukte het door samen met mij een ijzersterk plan/strategie neer te zetten. Gaaf hè! 🙂

Inmiddels heb ik de leukste klanten en weet ik waar mijn passies liggen.

Ik weet nu hoe ik écht van waarde kan zijn voor mijn klant om tot het beste resultaat te komen binnen hun business. En dat is een kostbaar iets.

Van communicatie tot websitebeheer: ik neem het je graag uit handen. Maar belangrijker nog: jij hebt iemand om op te leunen. En dat gevoel, het gevoel dat je altijd bij iemand terecht kan binnen je business, er altijd iemand aan je zijde staat.. Die is onbetaalbaar!